2023 - Sokkomatka
Yhdistyksen jäsenet tekivät Sokkomatkan torstaina 12.10.2023
Ensimmäinen kohde oli Pokrovan Kirkko Kirkkonummella.
Isä Haritonin opastuksella saimme tustua Pokrovan kirkkoon. Neitsyt Marian suojeluksen kirkko ( vihitty käyttöön 17.6.2001 ), valmistui 1.10.2000.
Kirkko sai alkunsa v.1995, kun isä Hariton sai silloiselta Suomen ortodoksiselta johtajalta KP. Arkkipiispa Johannekselta virallisen siunauksen yksityisen luostarihankkeen aloittamiseksi Kirkkonummen Jorvakseen.
Kirkossa sai ottaa istumapaikan. Pukeutumisessa noudatetaan varsinkin kesäaikan seuraavaa: paitojen tulee olla vähintään puolihihaisia ja hameiden polvipituisia. Päähinettä voivat käyttää naiset ja kirkolliset henkilöt, joille sen käyttö on siunattu. Istuessa toista jalkaa ei saa laittaa polvelle.
Kirkkoon tutustumisen jälkeen siirrymme päärakennukseen,Villa Dannebrogiin. Päärakennus sijaitsee villilehmuskujan päässä mäen päällä. Veljestön ruokasali, trapesa, sijaitsee pääsisäänkäynnistä vasemmalla, jossa on kolme pitkää ruokapöytää. Päärakennuksen ensimmäinen kerros on vieraskerros, jossa sijaitsee myös muutamia vierashuoneita.
Menimme Villa Dannebrogiin nauttimaan herkullisen lounaan, Pozarskyn kyljykset, (vaalean linnun jauhetusta lihasta tehdyt pihvit), muhennettua perunaa sekä Pokrovan omenatorttu ja kahvi, tarjolla oli myös puutarhan mehua ja leipää. Ruokailun jälkeen vierailimme pienessä putiikissa, jossa on veljestön itsensä keräämiä ja säilömiä, kuivattuja ja valmistettuja luonnontuotteita. Lehmuksenkukkatee, sienisäilykkeet, erilaiset mehut ja hillot kuuluvat valikoimaan.
Täältä saa käydä ostamassa borssikeittoa ja piirakoita. Lukekaa tästä aiheesta enemmän nettisivuilta: https://pokrova.fi/
Toisena kohteena meillä oli Siuntiossa Gårdskullan maatalousmuseo.
Vuonna 1982 perustettu Gårdskullan maatalousmuseo esittelee maaseudun elämää ja kehitystä viimeisen sadan vuoden ajalta.
Museon kokoelmiin kuuluu noin sata veteraanitraktoria 1920−1960-luvuilta, maamoottoreita, museoautoja, kotitalous- ja talonpoikaisesineitä sekä lukuisa määrä maataloustyökoneita ja -laitteita. Museo on yksityinen ja sen kokoelmiin kuuluu noin 15 000 esinettä, näyttelypinta-alaa on yhteensä noin 3000 neliömetriä.
Tästä kohteesta voitte lukea enemmän osoitteessa: Gårdskullan maatalousmuseo – Gårdskulla lantbruksmuseum – Museoraitti
Läheltäkin löytyy matkakohteita joihin kannattaa tutustua. Kiitos paljon Maaritille joka oli järjestänyt yhdistyksen jäsenillemme tämän hienon ja mielenkiintoisen sokkomatkan!